De nieuwe dierenwet, waar ook de PVV vóór gestemd heeft moet nog getoetst worden op de consequenties, zei landbouwminister Schouten.
Ik hoop dat ze dat met héél véél gezond verstand doen. De Dierenpartij bracht het heel sympathiek, wie wil nou niet de dat eendjes in het water zwemmen, maar wat er straks gaat gebeuren in alle gelederingen moet niet worden onderschat.

In alle gelederingen, want bijna alles heeft met dieren te maken! Niet alleen de boeren en de huisdierenbezitters maar ook de autobestuurder die een konijn langs de kant van de weg ziet liggen. Wij zijn straks nl. verplicht om dieren in nood hulp te verlenen.
Zo’n vaart zal het niet lopen, zal menigeen zeggen maar er wordt geen rekening gehouden met de fanatieke activisten, die een middel hebben (deze nieuwe wet) om via de rechter hun gelijk te halen.

Bij het opstellen van verdragen (zoals de CO2 van Parijs) of op kleinere schaal de RES en voortkomen uit visies die, voor veel partijen althans, plausibel leken wordt er veel te weinig naar de consequenties gekeken.
Naast veel onzinnige maatregelen die ontzettend veel geld kosten en weinig opleveren hebben we kunnen zien hoe verstrekkend de gevolgen kunnen zijn!

Urgenda en recent de rechtszaak tegen SHELL tonen dat nog duidelijker aan. En dat hebben de ondertekenaars van de klimaattafel verdragen op hun geweten. Daarom moeten dit soort wetten waarvoor eerder met emotie gestemd wordt dan met het verstand beter bestudeerd worden. Partijen als GL en de PvdD gebruiken deze strategie met succes maar als we daar in blijven trappen zijn we toch echt zelf de veroorzakers van de problemen straks.

Ad van Berkel

 

PVVstemmers bedankt

banner-talent

 
Poster Staten 2015

nieuwsbrief