Het Factory Outlet Center (FOC) is iets anders als een binnenstad, het is een verzameling van kwaliteitswinkels, waar voor aantrekkelijke prijzen merkartikelen worden aan geboden.

Het bezoek aan een FOC is een dagtrip en een belevenis, het zal zeker het toerisme van Assen bevorderen.
Toeristen besteden 30% van hun dag-uitgaven aan retail-zaken (detailhandelszaken).
Om het toerisme naar Drenthe te bevorderen zijn er in de toekomst twee grote belevenissen in Drenthe, Wildlands in Emmen en het FOC in Assen.

Ga zelf het FOC in Ochtrop bezoeken, het is een model voor het FOC in Assen, dezelfde onderneming die namelijk het FOC in Ochtrop heeft gebouwd wil dat ook in Assen doen.

Als het aan alle kleine middenstanders had gelegen waren er nooit supermarkten gekomen. Het is toch niet voor te stellen dat die er niet zouden zijn.
De weidewinkels (Malls) worden nu nog tegengehouden, maar de grote doe-het-zelfzaken verrijzen wel, Hornbach, Bauhaus etc.

Het standpunt van de PVV is, dat de burgers van het Noorden baat hebben bij een FOC en als aan hun de keus wordt gelaten, zij daarvoor zullen kiezen.
De belangengroepen van winkeliers, MKB-bedrijven, projectontwikkelaars, vastgoedbedrijven, zullen er niet voor zijn, omdat het voor hen simpelweg geldverlies betekent, ondanks de krokodillentranen die geplengd worden over de teloorgang van de centra.


De stadscentra zullen hoe dan ook kleiner en anders worden met of zonder FOC.

Uitgesproken door Nico Uppelschoten tijdens de Provinciale Staten van 9 november 2016

PVVstemmers bedankt

banner-talent

 
Poster Staten 2015

nieuwsbrief