Persbericht bij schandalige Beeld Lenin

De PVV in Drenthe vindt het schandalig dat een massamoordenaar wordt ingezet als promotie voor de Rusland expositie van het Drents museum.

Vladimir Lenin was als hoofd van de bolsjewistische dictatuur niet alleen verantwoordelijk voor het bloederig neerslaan van de opstand in de Poetolov fabriek en de opstand van de Baltische vloot maar onder zijn leiding werden ook de Russische tsaar, diens vrouw en kinderen zonder vorm van proces geëxecuteerd. Vele kerken en heiligdommen van de Russisch-orthodoxe kerk werden geplunderd en verwoest, duizenden priesters vermoord en in massagraven gedumpt. De rode terreur veroorzaakte in ongerepte gebieden van Rusland meer slachtoffers dan de Eerste Wereldoorlog.

"En de 10 meter hoge beeltenis van dit heerschap zou straks het beeld gaan bepalen van Assen?" zegt Nico Uppelschoten, lid van de Provinciale Staten in Drenthe, verontwaardigd. "Het ontbreekt er nog maar aan dat ze er Stalin naast zetten" "Helemaal buiten alle proporties is het feit dat Defensie het transport van het 17 ton wegende beeld naar Assen voor haar rekening gaat nemen".