Het statenstuk betreffende NICE is geweldig!
Uit een TNO rapport (kansen voor de circulaire economie 2013) komt naar voren dat het effect van een circulaire economie voor Nederland geschat kan worden op totaal 73 miljard en ongeveer 54.000 banen!!!! Met daarnaast nog vele spin-of-kansen voor de Nederlandse economie.
Dit zou echt geweldig zijn.

In het stuk kunnen we lezen dat Nice in ieder geval uit 5 bestuursleden bestaat en er inmiddels al circa 15 nieuwe banen zijn gecreëerd (6 digitaal), nog maar een paar banen te gaan voordat we de 54.000 bereiken!

Wij worden nu gevraagd om de subsidie aanvraag van 600.000 duizend euro te beoordelen, daar 1 miljoen reeds door SNN is toegekend.

Het hele stuk beschrijft wat NICE doet, hoe ze het doen en er worden een aantal projecten genoemd, Nice doet ons meer denken aan een onderwijsproject, bijna de gehele organisatie bestaat uit studenten en docenten!
Is het niet verstandiger om Nice onder te brengen bij een van de deelnemende scholen als een project?

Wanneer we naar de begroting kijken dan wordt ik ook niet gelukkig.
Ik zie alleen maar kosten staan. Hoe kan dit? Het bedrijf heeft toch eigen inkomsten? Iedereen die een beroep doet op Nice moet toch lid worden en daar een bedrag voor betalen?
Hoe is het mogelijk om op basis van deze begroting, nou ja kosten overzicht, een goede overweging te maken of wij deze subsidie wel kunnen toekennen?
Dit bedrag, is dat een eenmalige aanvraag tot de einddatum 31 december 2022 of krijgen we nu ieder jaar een verzoek tot subsidie? Waarom wordt er niet voor een lening gekozen?
Het is toch de bedoeling dat Nice uiteindelijk zelfstandig verder gaat? Als dat gebeurt dan moeten ze zich ook zien te redden! Hoe ze dit gaan doen is mij totaal niet duidelijk.

Om een goede afweging te kunnen maken zouden wij graag meer inzicht willen hebben in de financiën om te kunnen bepalen of dit bedrijf een gezonde financiële positie heeft.

Uitgesproken door Sonja Rixtum-Kort bij de behandeling van het agendapunt NICE tijdens PS van 13 november 2019

 

 

 

PVVstemmers bedankt

banner-talent

 
Poster Staten 2015

nieuwsbrief