Briefje van Mirjam

Meneer Rutte,
U zegt dat u als Minister President er voor iedereen staat want dat is toch uw taak. De werkelijkheid laat zien dat u uw eigen positie blijft verdedigen en het spelletje van willen winnen met ondersteuning via de achterkamer van Mevr. Kaag, laat zien dat u met deze actie weer precies hetzelfde beleid hanteert als tijdens uw vorige regeer periode. Gevoelsmatig steekt u op deze wijze de middelvinger op naar de gewone burger en zet u alles op alles om op oude voet door te kunnen gaan in ons door u afgebroken en beschadigd kikkerlandje.

U klopt uzelf enorm op de borst wat u voor elkaar heeft gekregen maar wat is er dan zo goed gegaan voor de burger wat u zo trots maakt door uw inzet als Minister President. U somt de zakelijke deals op die tot stand zijn gekomen en wat dit voor onze economie betekent. Letterlijk vertaald zegt u dat de samensmelting van Europa alleen interessant is voor de elitaire burger die de beurs al goed gevuld had en deze nog ruimer in de slappe was komt te zitten op termijn. Voor de gewone burger is het een heel onzekere toekomst die nu al heel onveilig is geworden en de vroeger goed geregelde voorzieningen in ons land lijken te verdwijnen omdat ze overbelast zijn de afgelopen jaren door uw inzet.

Hierdoor is de gewone burger waar u voor had moeten zorgen op de laatste plaats gekomen in uw beleid en hoort of ziet u deze groep helemaal niet meer lijkt het wel. U heeft uw eigen troon in de afgelopen tien jaar zo hoog opgemetseld waardoor u heel moeilijk te bereiken bent in de werkelijke stand van Nederland. Het valt niet te rijmen dat u zo trots bent op uw regeer periode terwijl de gewone man compleet klem is komen te staan. Dit laat zien dat u alleen de top belangrijk vind en u de onderkant van de maatschappij probeert zoet te houden met mooie praatjes. Niet zo netjes van een keurig rechtvaardig denkend democratische man zoals u zichzelf altijd verkoopt.

Wat gaat u doen aan de elite ambtenaren van de belastingdienst die voor heel veel leed hebben gezorgd en nu door u zo afgeschermd worden en in feite bij u op de betontoren mogen plaatsnemen. U had de beschadigde burger moeten beschermen. De veiligheid op straat is voor de gewone burger heel ver weg. Uw grote elite club zit veilig in de heel prettige woonwijken met eigen veilig gebouwde torens waar de achterstandswijken gelukkig ver uit het zicht zijn.
Door de vele extra gasten in Nederland veroorzaakt door uw Merkel beleid van Willkommen, Willkommen, met de vlaggetjes zwaaiend, is de veiligheid weggenomen en de woningnood door u op de kaart gezet. Scholen zitten helemaal klem door de vele extra kindjes die veel aandacht nodig zijn waardoor de gewone kindjes met leer achterstanden nu in het gedrang komen. Ook de zorg staat zwaar onder druk door de enorme toestroom van gelukszoekers want ook deze mensen hebben zorg nodig. De daarmee gemoeide extra kosten worden voor het gemak onder de premie betalers verdeelt.

Vanuit Colombia tot aan Marokko kan alles en iedereen met welke hobby dan ook in Nederland terecht. Goede voorzieningen zowel binnen als buiten de gevangenis mocht het mis gaan in de uitvoering van recreërend op straat en in boeren afgelegen schuren makkelijk grof geld kunnen verdienen in de criminele wereld zonder al teveel risico lopen.
Wat ooit ons mooie en veilig Holland was met goede voorzieningen en vrijheid voor iedereen betekende, is verleden tijd geworden voor de gewone burger.

U bent blijkbaar niet in staat de gewone burger in nood te zien, dus zou een samenwerking met Geert Wilders democratisch gezien voor u een uitkomst moeten zijn. Puur om de balans terug te krijgen tussen arm en rijk en de burger weer een veilige toekomst garanderen. Maar daar heb je echte ballen voor nodig om de door u zelf veroorzaakte chaos aan te pakken. Chaos die veroorzaakt is door uw toverballen optreden die telkens van kleur veranderden in de afgelopen tien jaar is het eigen trotse gezicht verdwenen van de Hollander. We zijn nu op de kaart gezet als slavendrijvers en racisten. Notabene door mensen waarvoor de deur is open gezet om een leven in vrijheid te gunnen en als je wilt werken een goed bestaan kon opbouwen met gebruikmaking van goede voorzieningen.

U zou Nederland een eer bewijzen, uw zelf geknutselde troon af te breken en oprecht sorry zeggen voor de grote puinhoop die u achterlaat. Geef andere partijen de ruimte, de koers uit laten zetten van echte vernieuwing, met frisse ideeën voor een goede vertrouwde basis voor de Nederlandse bevolking voordat het definitief te laat is.

Mirjam Kuhl